Jonge hond vol nieuwe plannen

Het columnisten-stokje overnemen van Yvonne? Graag! Een grote uitdaging die ik met beide handen aangrijp, al heeft Yvonne de lat natuurlijk wel hoog gelegd.

Jonge hond vol nieuwe plannen
Ik ben geboren in een traditioneel bakkersgezin. Mijn wieg stond letterlijk in de bakkerij. Inmiddels 31 jaar, een geweldig lieve vrouw en drie fantastische kinderen verder, bewandel ik het bakkerspad nog steeds en neem ik jullie graag mee op deze soms hobbelige, maar vooral heel bijzondere weg vol avonturen.

Een nieuw jaar. Tijd om de balans op te maken.

5 jaar geleden werd ik mede-eigenaar van de zaak van mijn ouders. Als jonge hond vol nieuwe plannen zou ik wel even zorgen voor een frisse wind. Drastische veranderingen. Maar dat viel even tegen! Niet iedereen was namelijk enthousiast over de nieuwe koers die ik zo nodig moest varen. Dit was niet alleen te merken onder het personeel, ook onze trouwe klanten stonden niet allemaal te juichen bij mijn nieuwe aanpak. Het dorp werd ik niet meteen uitgezet, maar ik leerde snel dat dit niet de manier was, zeker niet in een dorpsbakkerij, waarin de moorkop het altijd zal blijven winnen van een bavaroisebol met passievrucht.

Daarna voerde ik veranderingen wat rustiger door, zodat iedereen op zijn eigen manier kon wennen. Inmiddels ben ik gelukkig verheven tot een zeer gewaardeerde bakker, maar de afgelopen 2 jaar stond ik een beetje stil. Constante tegenslag in onze bakkerij. De ziekenboeg zit voller dan ooit en ook op directieniveau is er onenigheid.

Toch lijkt de wind weer wat te gaan liggen en de jaarcijfers blijven ondanks alles stijgen. Genoeg redenen dus om vol goede moed de basis van het bedrijf onder de loep te nemen en te kijken naar waar we naar toe willen.

De jonge, enthousiaste hond in mij is weer wakker geschud, dus die laten we weer los. Alleen is hij nu getraind en opgevoed.