Bakkerij Aad Brakenhoff uit Assendelft wint 2 sterren

Bakkerij Aad Brakenhoff uit Assendelft wint 2 sterren bij landelijke verkiezing ‘Bakker met Ster 2012’

Bakkerij Aad Brakenhoff uit Assendelft heeft 2 sterren gewonnen bij de landelijke verkiezing ‘Bakker met Ster 2012’. De uitreiking vond vandaag plaats tijdens het Sterrenfestijn in de Efteling in Kaatsheuvel. Bakkerij Aad Brakenhoff uit Assendelft was één van de in totaal 65 genomineerden.

In totaal zijn er 54 sterwinnaars; naast 1 bakker met 3 sterren, zijn er 26 bakkers met een meer dan uitzonderlijke prestatie die trots kunnen zijn op 2 sterren. 27 bakkers hebben een uitzonderlijke prestatie geleverd en daarmee 1 ster behaald. Het doel van de verkiezing is de kwaliteit en het imago van de totale bakkerijbranche te bevorderen.

Beste kwaliteit
De verkiezing ‘Bakker met Ster’ bestaat uit drie categorieën: ‘Bakker met Ster’, ‘Banketbakker met Ster’ en ‘Patissier met Ster’. Tijdens het Sterrenfestijn zijn er één, twee of drie sterren uitgereikt aan die bakkerijen die het beste hebben gepresteerd op onder andere kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid.

Sandra Pluim, projectmanager bij het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC): “Wie één of twee sterren heeft behaald, heeft een bijzondere prestatie geleverd. De bakkerij die drie sterren in de wacht heeft gesleept, heeft een unieke prestatie geleverd. De ster(ren) heeft men niet zomaar gekregen. Daar is een heel traject van deskundige beoordelingen aan vooraf gegaan. Alle winnaars mogen met recht trots zijn op hun prestatie.”